„A vendéglő kínálatának kialakításakor igyekszünk megtalálni azokat az ételeket, amelyek leginkább jellemzőek a térségre, és az étlap állandó elemeiként mindig biztos fogódzót jelentenek a vendégeknek. Fontos, hogy olyan ételeket is a kínálatban tartsunk, amelyek miatt a helyiek is szívesen betérnek hozzánk. A hagyományos ízeket és fogásokat csak annyiban módosítjuk, amennyiben a jobb minőségre való törekvés, az éttermi környezet ezt megkívánja, legyen szó az elkészítés technológiájáról, avagy a tálalásról. 

Nem öncélúan „újragondolt” kreációkat, hanem jól értelmezhető, finom és szép ételeket szeretnénk a vendégeink elé tenni. Bátran fordulunk ezért a baranyai kisváros sváb, felvidéki, magyar konyhájához, illetve a nagy hagyományokkal rendelkező bólyi pincekultúrához is. A Montenuovo-család levéltári anyagának olyan gasztonómiai hivatkozásai is adhatnak inspirációkat, mint egy 1943. november 27-ről fennmaradt kastélybeli menükártya.”

(Részlet a pályázati anyagból)